Ligging

Stadswijk DijleDelta

Op wandelafstand van het centrum wordt aan de stadsoever van de Vaartkom de voormalige Inbev-site omgevormd tot een nieuwe hippe stadswijk, "DijleDelta". Er is plaats voor stadswoningen met tuin, appartementen, kantoren, handel en studenten-huisvesting.

Studentenresidentie #94 werd gerealiseerd in 2014 en ligt in een rustige, groene en 'blauwe' omgeving. Het station ligt op slechts 15 min wandelen, de bibliotheek, net als de  Oude Markt, op 10 min.

De gehele site van DijleDelta loopt van de Mechelsestraat via de Sluisstraat tot de Vaartstraat en de Vaartkom en biedt zo’n 60.500 m² woongelegenheid. Op verschillende plaatsen binnen het project werd de Dijle opnieuw open gemaakt zodat het water terug naar de bewoners getrokken wordt. De gehele site werd aangekleed met veel groen.

Het Sluispark is de nieuwe groene long aan de Vaartkom waar je kan relaxen op de grasweide of kan plaats nemen op de lange zittrappen naast de Dijle.

De Smidse, de voormalige smederij van Stella, is volledig gerenoveerd en heeft kantoorruimtes op het gelijkvloers. Op de verdieping bevinden zich een yoga centrum, een wax-en relax studio en een kapper.

Persoonlijke wegbeschrijving

Sluit routebeschrijving
U dient een correct adres in te geven.

Contacteer ons

Studentenresidentie #94
Vaartstraat 94 - 3000 Leuven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.